Teksten en inspiratie

Recensie

Ankie,

De opbouw van je workshop was perfect. We zagen wat het verhaal van Hermes met de kinderen deed. Hun sterretjes werden gezien en begonnen te gloeien, groeien en bloeien. De afwisseling van ruimte, van perspectief en van zintuiglijke ervaring. Prachtig!

Sunita

Hermes vertelt

Ieder kind komt met een belofte op aarde. Het kijkt met een open ziel de wereld in en verwondert zich. Het draagt de wereld van het licht nog bij zich. Kinderen moeten aarden, zich de menselijke inzichten en afspraken eigen maken. Maar waar blijft het stukje hemel? Hoe kan de belofte zich waarmaken?

Foto's n.a.v. de workshop voor kinderen ‘De zeven hermetische principes’ in The Embassy of the Free Mind.

Recensie

Vanuit haar levensbeschouwing heeft Ankie zeven levenswetten geformuleerd die in haar vakgebied toegepast kunnen worden - drie geestwetten en vier natuurwetten. Deze wetten structureren dit boek. Elke wet wordt in een hoofdstuk uitgelegd, vertaald in een wens of brief aan het kind, verbonden met innerlijke waarden en toegepast op onderwijsleersituaties. Religieuze verhalen illustreren de wetten en elk hoofdstuk eindigt met filosofische vragen die met het kind besproken kunnen worden. Ze brengt bronnen uit verschillende religies en uit de kunst bij elkaar rond een kern van hermetische (esoterische) spiritualiteit. Kleurige afbeeldingen wisselen de hoofdstukken af. Dit boek is gericht op leerkrachten in de oudste groepen van het basisonderwijs en anderen die met kinderen omgaan. Wie affiniteit heeft met de spirituele dimensie van de schrijfster, vindt hier een schat aan wijsheid.

NBD BIBLION

De eenheid, het een en ondeelbare, de oorsprong en de wortel aller dingen, is in alle dingen aanwezig.
CORPUS HERMETICUM 7:26
Contact uitgeverij

Postadres
Bakenessergracht 5
2011 JS  Haarlem 

Bezoekadres
Bakenessergracht 1
2011 JS  Haarlem

Contact auteur

Ankie Hettema-Pieterse
info@kindenkosmos.nl

Voor o.a. lezingen, interviews of te boeken als gastspreker op uw (online) evenement.

Praktisch

Algemene voorwaarden
Privacybeleid

Delen

© 2021 Ankie Hettema-Pieterse
Webdesign Hugodenouden.nl